RE: egalitatea de sanse si principiul eligibilitatii (Medicine Man, 09/10/02 15:41)

Fiindca tot va intereseaza egalitatea , cu ce e mai breaz un parlamentar care fura decat un infractor de rand? Vezi art.69 actuala Constitutie din Romania, dar poate ne dati exemple si din constitutiile europene.
In ceea ce priveste egalitatea in drepturi intre sexe, nu-mi amintesc sa fi citit prin actuala Constitutie articole care sa permita discriminarea. Insa este posibil sa ma insel, iar in acest caz sint pentru eliminarea acestora.
In ceea ce priveste specificarea distincta a drepturilor de eligibilitate, etc., ma rog, se poate face, dar din punct de vedere logic nu are sens. Daca va referiti la art.6-Franta, atunci tare mi-e teama ca acolo nu se face referire la sex. Art.3-Germania nu stipuleaza decat egalitatea intre sexe, iar art.37-Italia confera drepturi IN PLUS, lucru care, firesc, trebuie specificat distinct.
In concluzie fraza de debut mi se pare lipsita de sens.
Si, oricum, exemplele pe care le-ati dat sunt masuri menite sa elimine discriminari (ca rezultate ale unor mentalitati specifice) existente in perioadele respective in tarile respective.